یکی از بهترین هدایایی که پدر و مادر میتوانند به فرزندانشان بدهند، امکان شاد زیستن و شاد بودن آنهاست. برای شاد بودن، به ثروت و دارایی فراوان نیازی نیست، بلکه میتوان با سادهترین و پیش پا افتادهترین وسایل و امکانات نیز کودکان را شاد کرد.
بچههایی که بتوانند احساسات و عواطف شاد درونشان را بشناسند، میتوانند آن را در سراسر زندگی خود حفظ کنند. شادی کودکان موجب تقویت روحیه، انگیزه، عزت نفس و پایداری آنها میشود. پدر و مادر میتوانند با استفاده از این روشهای ساده شادی و نشاط را در وجود بچه ها زنده نگه دارند.
عادتهایی را در فرزندتان تقویت کنید که روحیه تحمل و مقاومت را در او بالا ببرد. همه کودکان به زمانی برای تخلیه بار هیجانی، زنگ تفریح و بازی های شادی بخش نیاز دارند. دیدن پرواز پرندگان، حرکت ابرها و دقت در محیط اطرافشان هم میتواند به نوعی تفریح به شمار آید.
وقتی فرزندتان در انجام کاری موفق شده و توانسته است به هدفش برسد، با گفتن جملههایی که شادی شما را از این پیروزی نشان دهد، او را تشویق کنید. البته مراقب باشید که تشویقهایتان اغراق آمیز و بیش از حد لازم نباشد.
میزان رضایت والدین از زندگی خود، نقش بسیار مهمی در شادی و امیدواری فرزند نسبت به آینده دارد. عادتها و رفتارهای والدین در خانه متناسب با میزان رضایت از زندگی است که روی نگرش و طرز فکر فرزندان تاثیر دارد.
بسیاری از والدین هنگام صحبت با دوستان و آشنایان از شرایط بد سیاسی، اجتماعی و کسب و کار صحبت میکنند که این صحبتها معمولاً در حضور بچهها انجام میشود. بچهها در سن کودکی و نوجوانی وابستگی زیادی به والدین دارند و صحبتهای منفی از طرف والدین، اضطراب و نگرانی را در آنها ایجاد میکند.
وقتی بچهها ناراحتی و ناامیدی را در والدین میبینند دچار نگرانی و تشویش میشوند. آنها قدرت تجزیه و تحلیل مسائل را ندارند و دلیل صحبتهای والدین را متوجه نمیشوند اما به این فکر میکنند که خودشان هم در آینده چنین مشکلاتی خواهند داشت.
گفتگوهای درونی که فرزند با خودش دارد نگرانی و حس ناامیدی از آینده را در او شکل میدهد. نتیجه این گفتگوی درونی، پرورش افکار منفی و ناامیدی از آینده میشود. تکرار این صحبتها از طرف والدین افکار منفی را در فرزند پرورش میدهد و باورِ ناتوانی برای تغییر شرایط را در او ایجاد میکند.
وقتی بچهها با چنین افکاری به سن جوانی برسند تغییر نگرش و افکار سخت خواهد بود برای همین مسئولیتپذیری کمتری خواهند داشت و تمایلی برای بهبود شرایط ندارند. برای بهبود سبک زندگی و شادزیستن سعی کنید برای رشد شخصی خودتان مطالعه کنید و برای آموزش فرزندتان سرمایه گذاری کنید.
آموزش فقط به این مفهوم نیست که فرزندتان را در کلاسهای آموزشی ثبتنام کنید بلکه انتقال تجربه به فرزندان میتواند یک کلاس آموزشی پُربار برای فرزندان باشد. آموزش مهارتهای اجتماعی مثل مهربانی، همکاری و همدلی با دیگران به شاد بودن بچهها و موفقیتشان در آینده کمک زیادی میکند. وجود ارتباط صمیمی بین والدین و فرزند باعث میشود حرف شنوی فرزند بیشتر باشد و از آموزشها و راهنماییهای والدین استفاده کند.