دوران بلوغارسال شده توسط در می 31, 2023

دوران بلوغ

بلوغ یک دوره گذر از کودکی به بزرگسالی است که با تولید و ترشح هورمون‌های زیادی همراه می‌شود. کودکان در این برهه از زندگی تغییرات زیادی در روحیات، رفتار و جسم خود احساس می‌کنند. بلوغ دختران معمولا در سن پایین‌تر و بلوغ پسران در اواسط دوره نوجوانی رخ می‌دهد و باید گفت با علائم متفاوتی بلوغ دختران و پسران رخ می‌دهد.

نوجوانی و بلوغ دختران

بلوغ دختران دوره‌ای می باشد که آغازگر تغییرات متعدد است. در این دوره دختر با تحولات مختلفی روبه رو می‌شود که می‌تواند اندام‌ها و یا روح او را نشانه بگیرند. به همین علت والدین در این دوران شاهد رفتارها و حرکاتی هستند که پیش از این با آن رو به رو نبوده‌اند. از این رو والدین باید تمامی تلاش خود را به کار بگیرند تا بتوانند نحوه رفتار با دختر در سن بلوغ را به طور کامل یاد بگیرند.

بلوغ دختران در مقایسه با بلوغ پسران شروع زودتری دارد و  می تواند از سن ۸ سالگی تا ۱۳ سالگی باشد. اگر در هر سنی غیر از این بازه بلوغ رخ دهد، به اصطلاح می‌گوییم فرد دچار بلوغ زودرس و یا دیررس شده است. در این سن دختران رفتارهای مختلفی را از خود نشان می‌دهد.

هنگامی که دختران پا در دوران بلوغ خود می‌گذارند، متوجه تغییراتی در بدن خود می‌شوند که شامل موارد متعددی هستند. 

  • رشد سینه­‌ها در دوران بلوغ؛
  • رشد موی زائد در دوران بلوغ؛
  • جوش های دوران بلوغ؛
  • قاعدگی و یا عادت ماهیان.

رفتار و تغییرات روحی و روانی دختران در سن بلوغ

هر دختری در سن بلوغ رفتارهای مختلفی را به خاطر هیجانی که تجربه می‌کنند از خود نشان می‌دهند. خطرناک بودن این رفتارها و همچنین ادامه دار بودنشان، بستگی به این دارد که خانواده‌ها با آن‌ها به چه صورت برخورد می‌کنند. از این رو رفتار با دختران در این سن بسیار حائز اهمیت بوده است. بعضی از دخترها کارهایی را انجام می‌دهند که دیگران را به سمت خود جلب کنند. به عنوان مثال از لوازم آرایشی به طور غیر طبیعی استفاده می کنند و یا رفتارهای پرخاشگرانه ای را در برابر کوچک ترین واکنش‌ها نشان می‌دهند. همچنین بسیاری از آن‌ها به سمت گوشه گیری متمایل می‌شوند و نمی‌توانند دایره ارتباطی خود را گسترش دهند.

انواع بلوغ

به طور کلی انواع بلوغ را به دو دسته تقسیم می‌کنند:

  • بلوغ زودرس؛
    اگر تغییرات جسمی، هورمونی رفتاری و روحی در دختران زودتر از 8 سالگی و در پسران قبل از 9 سالگی بروز پیدا کند، به آن رشد زودرس گفته می‌شود.
  • بلوغ دیررس.
    در صورتی که تغییرات جسمی، هورمونی، رفتاری و روحی در دختران پس از 13 سالگی و در پسران بعد از 14 سالگی بروز پیدا کند، به آن رشد دیررس گفته می‌شود.

تغذیه در دوران بلوغ دختران

یکی از مهم ترین مسائل در بلوغ دختران، تغذیه آن‌ها می باشد. از آنجایی که این دوران دختران با رشد همراه است، نیاز است تا از مواد مغذی بسیاری استفاده شود. از این رو به عنوان والدین فراموش نکنید که موادی همچون اسیدهای آمینه، سبزی‌های پخته شده، لبنیات، پروتئین‌ها را لیست غذایی آن‌ها قرار دهید تا از ابتلا به بیماری‌های مختلفی از جمله افسردگی، کم خونی و یا پوکی استخوان جلوگیری کنید.

آموزش هامشاوره مدرسه

انواع بلوغبلوغبلوغ دیررسبلوغ زودرستغذیه در دوران بلوغمجموعه مدارس دخترانه پروین اعتصامیمدرسهمشاوره

مدرسه پروین اعتصامیمشاهده نوشته ها

مدرسه پروین اعتصامی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *